vrijdag 12 oktober 2012

Drie éénlingen

 Het grote nadeel van sokken breien vind ik dat er 2 dezelfde moet komen. Ik vind 2x hetzelfde doen eigenlijk best wel saai....
En zo breide ik afgelopen week 3 eenlingen. Rechts een sok voor onze grote smurf van een soort regenboog-breigaren die ik van mijn lieve moeder kreeg. Een 3 om 1 ribbeltje met jojo-hiel Daarna links een zacht roze met donker roze sok met een koffieboontjespatroon met jojo-hiel, van breigaren dat ik bij Tante Lies op Terschelling kocht.

2 weken geleden had Aldi sokkenwol in veel te leuke kleurtjes. Ik kocht het rood-oranje pakketje, het blauw-grijzige pakketje en het grijs-paarse pakketje waarvan ik dus de middelste sok breide, ook voor onze grote smurf. Wat een leuke sokkenwol! Juist bij deze sok die ik het laatst breide, ben ik de tweede aan het maken. Ik ben nu net voorbij de hak en het gaat snel. En ik vind het ook zo leuk worden! En dan te bedenken dat ik nog breigaren voor minstens 5 paar gewoon thuis heb liggen (van 1 gemeleerd bolletje, kan ik een paar sokken breien in maat 34) en dan tel ik de effen bolletjes nog niet eens mee.
Maar zolang de tweede Aldi-sok nog niet af is kunnen de drie eenlingen elkaar gelukkig gezelschap houden. Wat best heel gelukkig is...

O, en die korte naaldjes die erbij geleverd worden... Echte sokkennaalden.... Ik kan er dus niets mee want ik sla de draad niet met een vinger over de naald, maar met mijn hele hand en ik moet de naald waarmee ik brei dus onder mijn oksel houden. Mooie setjes, maar ik kan er dus niets mee.
Gegadigden? 3 setjes van 5 sokkennaalden maat 2,5?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten