zaterdag 18 mei 2013

Niet stil gezeten, maar gewoon niet geblogd

Het is niet zo dat er afgelopen weken niets gebeurde in huize 'Smurf'. Er werd genaaid, opgeruimd, geklust en als ik dan eens rustig op de bank zat (of lag), kwam er niets meer van van dat al iets om mijn blog te zetten.

Al enkele weken geleden rolde er een rokje naar een patroon uit "Allemaal rokjes" onder mijn naaimachine vandaan.
Ik zag dit quiltstofje bij de Stoffenkraam en zag meteen een lief rokje... Boerenbont ruitje erbij, een katoenen kantje WIAH (wat ik al had, UWYH in het Engels) en voila!
Voor ons kleine smurfje
Zijn onze Hollandse billetjes nou zoveel dikker dan de Vlaamse? Hoewel ik me precies aan de maattabel hield, kan het rokje maar net over de billen. Het rokje is dan ook nog niet gedragen (daar heeft het gebrek aan warm weer natuurlijk ook aan bijgedragen).

Onze grote smurf en ons kleine smurfje krijgen vanwege de komst van hun nieuwe broertje of zusje een nieuw behangetje en verfje (ons kleine smurfje zelfs een heel andere kamer). Om op de kamers aan de gang te kunnen gaan, moesten er meubels verplaatst worden. Om hiervoor plaats te maken moest er eerst flink opgeruimd worden. Er is heel veel weggegaan, maar ik kwam ook een dekbedovertrek tegen dat ik echt niet weg kon doen omdat ik het stofje zo ontzettend leuk vond.
Het was een overtrek met aan de bovenkant een ander stofje dan aan de onderkant.
Ik maakte van het onderste stofje dit bloesje:
Voor ons kleine smurfje
De biesjes zijn van het bovenste stofje.
Patroon: Ottobre 01-2008, patroon 16

Ook uit het bovenste stofje maakte ik een comfortabele broek:
Voor ons kleine smurfje
Het is een grappige broek, maar echt om in huis rond te hangen en eventueel een keer naar het strand aan te trekken met een simpel t-shirtje of hemdje.
Patroon: Ottobre 01-2008, patroon 17

Tijdens het opruimen kwam ik een mooie spijkerstof tegen. Eerder had ik al een map gemaakt met alle patroonoverzichten van de Ottobres die ik heb. Op één van die overzichten zag ik een heel leuk rokje. In overleg met onze grote smurf maakte ik het voor haar.
Zo leuk, een kind dat weet wat ze wil. Er moest met geel doorgestikt worden. De zakken en de binnenkant van de tailleband maakte ik van een geel boerenbont ruitje (die van het rokje). De knopen zocht onze grote smurf zelf uit.
Op het achterpand stikte ik een flap die ooit aan een gekochte trui hing. Het breekt de achterkant net.
De voorkant
De achterkant, met plooitjes.
Helaas is het rokje nog erg wijd. Onze grote smurf draagt gekochte kleding maat 134. Ik tekende een maat 128 en verlengde met 5 cm. Maar met een petticoat eronder, zakt de rok toch niet van de heupen (heupjes).
Patroon: Ottobre herfst 2006, patroon 36.

En nu? Er ligt nu niets.Mijn volgende plan is gordijnen voor de beide kamers. Nog nooit eerder gordijnen gemaakt.
En dan nog het één en ander aan zomerkleren. Kruikenzakken voor babysmurfje.
Eerst maar eens meten en rekenen voor de gordijnen. Stof uitzoeken en kopen en dan meters maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten