maandag 10 december 2012

Verjaardagsjurk, schortjes, badcapes, werk in uitvoering en plannen (veel plannen)

Het was niet dat ik stil zat... Het was gewoon dat ik zo druk was dat ik geen tijd had mijn creaties op mijn blog te zetten.
Hier schreef ik al dat ik bezig ging met een verjaardagsjurk voor onze grote smurf. Zij was vorige week jarig.
Even dacht ik dat ik het niet ging redden, maar toen ging het toch nog onverwacht snel.
De voorkant
De achterkantDe tule onderrok

De mouwen moesten lang worden, want korte mouwen is begin december wat te bloot. Voor de mouwen bestelde ik organza, maar dat bleek toch wel erg luchtig. En dus maakte ik de mouwen van een laag organza over een laag taft. 
Er is ook een buideltasje, precies als op het plaatje, maar dat kan ik nu niet vinden. Voor het kroontje had ik echt geen tijd meer.
In de planning is nog een bolerootje voor over de jurk voor bijv. het kerstdiner op school. Maar het blijft voorlopig even bij plannen...

Onze grote smurf moest natuurlijk ook een feestje geven; ze wilde graag een pizzafeestje. Een pizzafeestje zou het worden. Ik kocht 10 theedoeken bij de Zeeman voor 2,60 euro (waar maken ze het van?) en maakte 9 schortjes.
Er werd gezongen, er werden (veeeeeeeeel) kadootjes uitgepakt, limonade gedronken, cake versierd (en gegeten), een speurtocht gedaan, een koksmuts gemaakt, pizza's gemaakt, gebakken en gegeten, ijs versierd (en gegeten) en naar het Sinterklaasjournaal gekeken. Op een gegeven moment werd er gegild "dit is het allerleukste kinderfeestje ooit!!!". Een groter compliment kun je niet krijgen....

 Ondertussen zwemmen onze grote smurf en ons kleine smurfje allebei. En elke keer zie ik na het zwemmen 2 verkleumde kindjes die niet snel genoeg droog gewreven kunnen worden. Ik had er al eens eerder aan gedacht een capuchon aan een grote badhanddoek te maken. Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover.  Ik gebruikte het patroon van een ruime capuchon, maakte deze vast aan een grote badhanddoek en appliceerde de namen achterop de handdoeken (letters hier). Ziehier het resultaat (i.v.m. de privacy zonder de geappliceerde namen)
Voor ons kleine smurfje
Voor onze grote smurfHier schreef ik over drie éénlingen, hier waren er nog maar twee éénlingen, hier was er nog maar één zielepiet.
Maar in dit huis geen eenlingen meer (of het moet die ene confectiesok van mijn man zijn die zijn maatje kwijt is...).
Eindelijk samen
En toen maakte ik ook nog het allereerste paar voor mezelf
Omdat 2 dezelfde zo saai zijn...
En natuurlijk ben ik nu ook met iets bezig: eenzelfde jurkje als hier. Een lekker eenvoudig modelletje met een heel leuk stofje (dat ook niet meer tierelantijnen nodig heeft).
En vorige week bestelde ik dit stofje:
Zonder dat ik precies wist wat ik ermee zou gaan doen.  Ik denk een eenvoudig A-lijn overgooiertje, met schuine ruit, zoals in Ottobre 6-2011. In tweevoud? Of voor grote smurf een hip geruit blazertje? Mag ik reclame maken? De kleuren zijn precies als op de foto. Wel een beetje saaie-sokkerig dus. Maar het is een lekker zacht en soepel stofje. Geen miskoop!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten