donderdag 6 november 2014

Vriendjes uit het knutselbos


Voor mijn verjaardag, begin afgelopen zomer, kreeg ik "Feest in het knutselbos". Eind juli maakte ik Roodkapje, maar nam te weinig naadwaarde waardoor één van de armpjes een beetje los kwam te zitten.
Roodkapje is voor ons kleine smurfje. Onze grote smurf koos Tijl de Uil uit. Daar kwam ik maar steeds niet aan toe door andere projecten (die al dan niet voorrang hadden).

Vorige week maakte ik een Tijl voor onze grote smurf. De buik, één kant van de pootjes, van de vleugels en van de snavel en de ogen maakte ik van restjes badstof van de slabbers wat wel een leuk resultaat heeft (naar mijn bescheiden mening). Het snaveltje maakte ik niet van 2 afzonderlijke driekhoekjes, maar van een ruit die ik in het midden op de uil stikte.Deze week was het tijd voor een nieuwe Roodkapje. Deze keer hield ik me netjes aan de naadwaarde waardoor de nieuwe Roodkapje een kleiner zusje is geworden van de eerste versie.
Ik vertikte het om een nieuw manteltje te maken, maar als troost kreeg de nieuwe Roodkapje een bloemetje in haar haar. Als ze naar buiten wil, moet ze het manteltje van de eerste Roodkapje maar lenen.
Verder heeft de eerste Roodkapje een felroze legging aan en de nieuwe alleen roze sokjes. De eerste Roodkapje blauwe oogjes en de nieuwe groene; de eerste een onbestemd kleurtje bruine haren en de nieuwe een mooie kleur donkerbruin.


Patronen: Feest uit het knutselbos
Felroze katoen: dekbed van Hema
Vilt: Hema
Gebloemde stof: een verjaardagskado
Huidkleurige katoen: 't Langbroekertje

 Wat een leuke werkjes zeg! En omdat er maar weinig stof nodig is, kun je het makkelijk uit kleine reststukjes halen. Ik haalde al een oranje lapje uit de kast voor wie weet  een keer  een Loesje de Vos (met wangetjes van witte badstof). 
Babysmurfje vindt de Roodkapjes erg leuk en hoewel er nu twee zijn (waarvan één met een handicap), weet ik al hoe een popje voor haar eruit moet zien (ik wil eens kijken of oranje badstof ook geschikt is voor het pruikje). 
Een vriendinnetje van ons kleine smurfje heeft een broertje gekregen; ik denk erover voor hem Zwiep Muis te maken. Kortom: plannen genoeg. Koop dit boek niet wanneer je geen tijd hebt om ermee aan de gang te gaan, want dat is erg frustrerend!

1 opmerking: