vrijdag 20 februari 2015

Harembroek voor ons kleine smurfje

Van Sinterklaas kreeg ik dit jaar een tijdschriftenbon van het Kruidvat, die ik verzilverde voor een Knippie-abonnement. Eind januari kreeg ik het eerste nummer en ik werd gelijk enthousiast over de harembroek die erin staat.
Ons kleine smurfje zag dat model ook wel zitten en omdat mijn overvolle lapjeskast geen geschikte stof bevatte, ging ik naar de Ikea en kocht daar dit pareltje (dat ik op blogs al meer omgetoverd heb gezien in schitterende kledingstukken):
Na een naar griepje duurde het lang voordat de vaart erin zat, maar deze week voelde ik me wel weer beter en ging het snel. Ik heb nog hoofdbrekens gehad over het split (dat je gewoon in het voorpand knipt, waardoor je nog maar enkele millimeters over hebt om af te werken), maar nadat ik de stof verstevigd had, durfde ik dat ook aan...
Vannacht was de broek klaar en vanochtend had ik een blij klein smurfje aan mijn bed staan met de vraag of ze de broek vandaag aan mocht. Laten we daarmee maar even wachten tot warmere dagen, maar passen mocht wel.

Ik weet nog niet goed wat ik van de pasvorm moet vinden. Het voorpand is een geheel, er is dus geen middenvoornaad. Dat, en mogelijk het feit dat ik de binnenbeennaad met een Engelse naad heb gemaakt, maakt dat in het kruis nogal plooit.
Maar ons kleine smurfje is blij en ik heb nog even de tijd om te denken wat ik ervan vind.

Stof: Solrum bij  Ikea
Patroon: patroon 21 van Knippie 1-2015
Knopen: gerecycleerd van een totaal afgedragen broek van mij

En nu? Nu ligt er een - speciaal voor het naaien gekocht - tafelkleed van H&M met een romantisch printje, klaar voor eenzelfde broek voor onze grote smurf. Daarnaast heb ik natuurlijk nog tig idee├źn. Zucht!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten