woensdag 30 mei 2012

Op verzoek

Jurkje Sea Rose

Stofje Igelkott

Mijn allerliefste zusje (ik heb er maar eentje) vroeg me waar ik op het moment mee bezig ben en of ik het al op mijn blog had staan. Ik ben bezig met een Sea Rose-jurkje (Ottobre 3-2011) uit stofje Vandring Igelkott van de Ikea. En nee, dat stond nog niet op mijn blog.
 Toen deze Ottobre uitkwam, was onze grote smurf meteen verliefd. Zo'n jurkje moest er komen! Ik had mijn bedenkingen bij een wit jurkje. Schattig, maar toch meer voor feestelijkheden.
Uiteraard heb ik enige aanpassingen gedaan aan het model. Er moest een naad middenachter op de rok komen; vond ik zonde van de stof. De rits heb ik voor mijn gemak tot de onderkant van het lijfje laten lopen, voor het stukje dat aan de bovenkant niet sloot, maakte ik een lusje; er moet nog een knoopje aangenaaid worden.
Op de linker mouw komt er een konijn naar je toe lopen, op de rechter mouw een egeltje.
Ik heb de jurk gevoerd met heel fijn, zacht off-white linnen dat ik een aantal jaar geleden heel goedkoop ergens heb gekocht en wat al jaren lag te verstoffen in een kast (en dat ik natuurlijk ook had kunnen gebruiken om precies zo'n jurkje als in de Ottobre te maken)...
Ik ben klaar met het bovenlijfje (ach ja, er moet nog een knoopje op), de bovenste rok is klaar en ik ben bezig met de voering rok. Beiden rimpelen, aanzetten en dan is het af.

Ik vind het er nu al zo gezellig uit zien...
Voorkant

Achterkant (nu nog met speld ipv knoopje)

Voor het idee; de bovenste rok los in het lijfje gelegd.
Uiteraard heb ik alle foto's zo genomen dat jullie allen je hoofd niet zouden hoeven te draaien; uiteraard draait Blogger dat weer net een beetje anders. Nekpijn, stijve nek? Don't blame me....

1 opmerking:

  1. Gaat er mooi uit zien en iets stoerder. Het draaien van foto's heb ik nooit, misschien omdat ze van te voren al verklein. Na het verkleinen moet ik soms wel foto's goed draaien, want dan zijn de instellingen weer gelijk aan het fototoestel.

    BeantwoordenVerwijderen