woensdag 18 juni 2014

H&M-hack op een Sound-of-Music-manier

Nadat ik voor onze grote smurf een zomerjas gemaakt had, moest er natuurlijk ook een zomerjas voor ons kleine smurfje komen. Dus weer alle Ottobres doorspitten op zoek naar een leuk modelletje. Eigenlijk wist ik al wel van welk stofje de jas gemaakt moest worden: al weer een hele poos kocht ik bij de H&M online een tafelkleed met het doel er kleding van te maken. Dat klinkt toch wel een beetje Sound-of-Music-achtig?
Uiteindelijk vielen ons kleine smurfje en ik voor model 24 van Ottobre 6-2012 (Talvileikki). De opliggende zakken verving ik door steekzakken en ik verlengde de mouwen. Daarnaast zette ik de jas niet volgens de beschrijving in elkaar, maar dat doe ik meestal niet (omdat ik de moeite niet neem om de beschrijving te lezen of omdat ik heel eigenwijs denk dat mijn manier beter is; deze keer was het om de eerste reden).
Al naaiende vond ik het geheel wel heel erg zoet en vroeg ik me af of ik niet beter een jurkje had kunnen maken van het tafelkleed.
Vannacht was de jas klaar en toen ons kleine smurfje de jas vanochtend aan had, was ik toch wel heel blij met het resultaat.
De voorkant

De achterkant

Een blik op de voering

Het geeft mij zoveel voldoening, mijn dochters in een zelfgemaakte jas. Als je zo'n jas goed maakt, zie je je kinderen die elke dag dragen.
En dit stofje... Ik zou wel willen dat ik meer tafelkleden gekocht had, zodat ik er ook nog eens een jurkje van had kunnen maken. Ik vind de kleuren zo mooi!
Gelukkig heb ik tegelijk met dit tafelkleed ook nog dezelfde print in de roze variant gekocht. Een jurkje gaat er dus vast nog wel een keer komen.

Patroon: Talvileikki (Ottobre 6-2012)
Bloemenstof: H&M
Voeringstof: de Stoffenstunter
Rits: de Stoffenkraam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten