donderdag 6 oktober 2011

Vriendenboekje gemaakt; kinderlijk eenvoudig...

Oud en nieuw
Het vriendenboekje van mijn oudste dochter was vol; er kon echt helemaal niemand meer bij... Ze wilde haar spaarcentjes al opmaken aan een nieuw vriendenboekje, maar ik had al een ideetje (en nog geen tijd om met haar naar een winkel te gaan).
Ik ging naar de Action en kocht een multomap en insteekmappen (gekleurd papier had ik nog thuis). Ik typte de leukste vragen uit haar oude vriendenboekje en een vriendenboekje van een vriendinnetje over, maakte nog een verjaardagskalender, zette daar gelijk vast alle vriendjes op die al in haar oude vriendenboekje hadden geschreven. De vragen printte ik op gekleurd papier, stak ik in de insteekmappen en ik was klaar.
Opengeslagen

Er is vast een eenvoudiger manier, maar waarmee ik eigenlijk het drukst ben geweest zijn die stippellijntjes... Veranderde ik de lettergrootte, kon ik weer helemaal overnieuw beginnen...
De kalender was ook al geen makkelijk klusje. Ik werkte eerst in OpenOffice Writer, maar kon daarmee geen kolommen maken. Toen dus naar de computer boven waarop 'gewoon' Word staat. En toen weer: al die stippellijntjes.
Maar het is gelukt! En ik vind het er heel gezellig uitzien.

De verjaardagskalender
Ik vind het altijd zo jammer dat vriendenboekjes met thema's volgeplakt worden met stickers die daar helemaal niet bij passen. Ik heb de blaadjes dus verder niet versierd en heb nog een groot kader gemaakt waarin het betreffende vriendje een tekening kan maken of een foto (ofzo) kan plakken.

Nu nog iets aan de binnen- (of buiten?)kant plakken waarop staat dat dit het vriendenboekje van mijn dochter is.

Hier schrijven de vriendjes

1 opmerking:

  1. Das leuk gedaan! Ze heeft alvast een super origineel vriendenboek!

    BeantwoordenVerwijderen