dinsdag 26 januari 2016

Never change a winning team...

Tenminste zo was ik het van plan.
In mijn kast lag nog een lap tricot van Dapper waarvan ik in 2014 dit kruippakje maakte; ik hield na dit kruippakje een halve stofbreedte over.
Vorig jaar of het jaar ervoor kocht ik tricot om zomerrokjes van te maken voor onze grote smurf en ons kleine smurfje; niet gelukt dus. Eén van deze tricots paste erg leuk bij de schildpaddentricot van Dapper.
Ons babysmurfje bleek dol te zijn op haar egeltjesjurk die ik begin januari maakte.

En zo besloot ik zo'n zelfde combinatie te maken.
Helaas bleek de rode sterrentricot èn niet hoog genoeg èn heel erg scheef geknipt te zijn. En dus moest ik op zoek naar een ander patroon voor een legging.
Ik had hetzelfde patroon als hier en hier kunnen gebruiken, maar besloot eens een ander patroon te zoeken en kwam uit bij Ottobre 3-2015, patroon Fruity Flowers.
Ik verlengde de pijpen flink, waarna mijn stof wederom niet hoog genoeg bleek, waarop ik de bovenkant inkortte. Ik tekende maat 86, maar omdat ik de pijpen zo verlengd had en de pijpen smaller worden naar beneden nam ik de pijpboordjes van maat 56.
Toen wilde ik mijn labeltje nog kwijt. Ik knipte een hartje, zette hierop mijn labeltje en stikte dat in de legging. Tailleboordje met elastiek erboven en klaar.

Voor de jurk had ik het al uitgetekende patroon kunnen gebruiken, ware het niet dat dat al bij het oud papier lag (en niet terug te vinden was). Bovendien wilde ik dit jurkje iets meer op de groei maken. Ik tekende deze keer een maat 92, verlengde mouwen en rok met 3 cm en stikte de zakken weer door op het voorpand. Op de ellebogen stikte ik nu een ellebooglap in de vorm van een hartje

Er zijn alleen nog maar een paar flintertjes sterrentricot en schildpaddentricot over, wat ik stiekem best jammer vind.... Ik word zo blij van de vrolijke kleurtjes van de schildpadjes!!!

Zondagavond was de set klaar. Maandag en dinsdag zijn opvangdagen; morgen mag ons babysmurfje haar nieuwe jurk aan. Ben benieuwd of ze hier net zo blij mee is....

En dan de plaatjes:
Voorkant complete set

Achterkant complete set

Ellebooglap

Voorkant legging
Achterkant legging


Detail achterkant (met hartje)

Hartje met labelHet is toch bijzonder dat een jurkje, door andere stoffen te kiezen, er zo anders uit kan zien!

Patroon jurk: China Girl, patroon 13, Ottobre 4-2014
Patroon legging: Fruity Flower, patroon 7, Ottobre 3-2015
Schildpaddentricot: Dapper bij De Stoffenkraam
Sterrentricot: De Stoffenkraam

1 opmerking:

  1. Wat een mooi, gezellig stel geworden zeg. Hihi...goed opgelost met de stof van de legging;)

    BeantwoordenVerwijderen