zondag 31 januari 2016

Poesje Mara voor een kleine brekebeen

Mijn fijne collega vertelde vrijdagmiddag met enig verdriet in zijn stem dat zijn dochtertje van 1 haar beentje gebroken had en nu voor 3 weken in het gips moet.
Dan mag er wel een kadootje komen.
In december kreeg ik van Inge Snuffel, natuurlijk bekend van Feest in 't Knutselbos en Knutselbos op Wereldreis, in mijn virtuele schoentje het naaipatroon van poesje Lars, een aanvulling op het boek Knutselbos op Wereldreis. Ik had dit patroontje nog niet eerder ter hand genomen, maar had nu een prima gelegenheid.
Inge Snuffel nodigt uit om het patroon vooral naar eigen wens aan te passen, maar dat deed ik nu niet. Het enige dat ik anders deed, was het achterpand in twee├źn knippen en het staartje hiertussen stikken; het buikdeel los op de buik stikken en niet in de naad in de nek laten verdwijnen en een strikje toevoegen op het hoofd (want het is een meisjespoes).
De oortjes maakte ik dus zoals voorgeschreven, maar vind ik erg klein uitvallen. Mocht er een tweede poesje komen,  maak ik de oortjes wat groter.

Tja, en omdat dit knuffeltje voor een brekebeentje bedoeld is, maakte ik natuurlijk ook nog een gipsje: ik stikte 2 laagjes witte fleece tegen elkaar, knipte hieruit 2 beentjes en naaide dit met een kleinere naadwaarde tegen elkaar.  Het was even flink frummelen voordat ik het gipsbeentje aan kreeg, het knuffeltje raakte onderweg nog een beetje gewond en kreeg dus ook nog een hechting onder het gips....
En dan de naam; natuurlijk mag de (ongelukkige) ontvangster deze zelf verzinnen. De voorlopige naam is Mara. Het kon geen Lars zijn, want het is een meisjespoes, dus Lara, maar de naam van het brekebeentje begint met een M en daarom dus Mara.

En zo ziet Mara eruit:


Mara's pootje mag dan gebroken zijn, ze lijkt toch niet verdrietig.

Patroon: poesje Lars van Inge Snuffel
Oranje gestipte stof: stoffenpakketje Kruidvat
Roze gestipte stof: de Stoffenkraam
Appeltjesstof: Stenzo bij de Stoffenkraam
Rode fleece: Ikea (deken)
Witte fleece: Ikea (deken)
Lintjes: Action 

1 opmerking:

  1. superleuk! en heel lief van je! zo'n leuke knuffel gaat het leed vast een beetje doen vergeten :)

    BeantwoordenVerwijderen